Islamitische apps

Met de komst van de smartphones, zoals de iPhone, en tablets en de bijbehorende apps zijn er vanzelfsprekend ook talloze islamitische apps ontwikkeld. Deze worden naarmate de tijd verstrijkt steeds praktischer en inventiever en kunnen echt een goede hulp zijn voor een moslim van nu. Dit artikel vertelt meer over deze ontwikkeling. Hieronder een overzicht van enkele van deze islamitische apps. Sowieso allemaal beschikbaar op de iPhone, de meesten daarnaast ook op de iPad en voor Android.

Apps voor gebedstijden
Wanneer het gebed verricht dient te worden verschilt in de islam per plaats omdat het met de stand van de zon te maken heeft. Een app is daarom de uitgelezen mogelijkheid om erachter te komen wat de gebedstijden zijn in de plaats waar jij je bevindt. De Athan App kent al deze tijden en toont daarnaast ook de Qibla; in welke richting Mekka zich bevindt en dus naar welke kant toe het gebed dient te worden verricht.

Koran apps
Veel apps richten zich op de Koran. Het is natuurlijk erg praktisch om de Koran als moslim zijnde op elke plek te kunnen lezen via je telefoon. Bovendien bieden veel apps extra functies wat het lezen vergemakkelijkt. De app Quran Explorer biedt de gebruiker de mogelijkheid de Koran in het Engels te lezen, met daarnaast de originele Arabische tekst.

Apps voor kinderen
Een mooie serie apps zijn de Muslim Kid Series app. Deze apps leggen in duidelijke plaatjes en korte tekst essentiële zaken binnen de islam uit. Er zijn verschillende soorten; een app over het gebed (dua), een app over de rituele wassing (wudu) en een app met een selectie Koranteksten (Quran).

Nederlandse apps
Alhoewel de meeste islamitische apps Engelstalig zijn, komen er ook steeds meer apps die specifiek op de Nederlandse moslim zijn gericht. Een handige en praktische app is de Moskeewijzer. Hiermee kan de gebruiker overal in Nederland de dichtstbijzijnde moskee vinden. Moskeewijzer bevat bijna alle moskeeën van Nederland en van verschillende achtergronden, zoals Turks, Marokkaans, Afghaans, Indonesisch en Surinaams.

Laat wat van je horen

*

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.